maanantai 21. kesäkuuta 2010

Joulu tuli, lahjat ei.

Menikö se nyt nappiin?

No eihän se mennyt. Tosin molemmissa silmissä on edelleen näkö ja sijoitus nousi. Pahemminkin olisi voinut käydä

2. osuuden jälkeen olimme sijalla 143, lähes ~100 sijaa huonommin, kuin olin viimeiset pari viikkoa uneksinut. Fiilis oli maassa, mutta valmistauduin kilpailuun aiemmin suunnitellun kaavan mukaisesti. Kaikki tehtiin niin hyvin kuin oli mahdollista.

Olimme kärkeä osuuden jäljessä ja screeniltä näytettiin osuuden alun hajonta. Ennakkomme LL:n kanssa osui kohdalleen. IV osuuden alun hajonta oli yhteinen osuuksien I-III kanssa. Polut olivat siis valmiit, tossua vain liikkeelle.

Kilpailu lähti hyvin käyntiin. Urat olivat valmiit ja juoksu kulki paremmin kuin koskaan. 4km kohdalla olin osuusajoissa 14 ja hieman reilun minuutin nopeinta hitaampi. Samassa letkassa juoksi mm. Stura Tunan Joakim Svensk (kyseinen kaveri oli lopulta maalissa 80 ja osuusajoissa top 20).

Sitten loppu hyvä fiilis.

Kaaduin ja katkennnut paju osui voimalla silmäluomeen. Keskeytys oli sentin päässä tai ainakin aikaa olisi mennyt reilusti enemmän. Tästä hermostuneena säntäsin mäen päälle ilman kunnon suunnitelmaa. Rastivälin ainoa ennakko ei osunut kohdalle ja seurauksena puolen minuutin koukku.

Virheestä sisuuntuneena iskin seuraavalle rastille tuplavauhtia. Kaikki toimi hyvin kunnes mikään ei täsmännyt. Sain itseni kolmesti kiinni väärästä paikasta ja suoritus meni säntäilyksi. 4,5min jälkeen paikansin itseni oikein ja minuutti siitä eteenpäin olin rastilla. Tuloksena siis 5,5min virhe. Kesän ennätys.

Radan viimeinen kolmannes sujui ilman pahoja virheitä, eikä ero kärkeen kasvanut kuin parilla minuutilla.

Miksi kesän pahimman virheen piti sattua tärkeimmässä kisassa?

Virhe seurasi pienempää virhettä, jonka laitan osittain säikähdyksen ja suorituksen herpaantumisen piikkiin. Suurempi virhe johtui kiireestä ja toisesta kilpailijasta (jolla homma ei myöskään ollut hallussa). Unohdin kompassin käytön ratkaisevalla hetkellä ja tein typerän samaistusvirheen. Virheen jälkeen sorruin kuvittelemaan, enkä suostunut näkemään realiteettejä heti ajatuksen katkeamisen jälkeen. Sain maaston täsmäämään kartan kanssa yllättävän hyvin kun unohdin kompassin käytön ja pidin karttaa 90 astetta väärässsä asennossa.

Se siitä huippusuorituksesta.

Seuraavaan Jukolaan on enää vajaa vuosi. Sitä ennen juostaan sm-viesti, halikko, manna ja tiomila. Jos suorituskyky kasvaa odotusten mukaisesti, kuntohuippu haetaan mahdollisesti myös sm-pitkälle. Nyt kuitenkin alkaa kesän pk-kausi ja harjoitussuunnitelman uudelleenkirjoitus. Virheelliset menetelmät korjataan ja pistetään porukka nauramaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti